Από τη νέα στήλη “Γέφυρα 2”

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Μία νέα αρχή με το ίδιο σκεπτικό. Ο συνδυασμός “Μένουμε Αντίπαρο”, με ένα λιτό δελτίο τύπου ανακοίνωσε τη διαδοχή στο αξίωμα του δημοτικού συμβούλου. Ο απελθών δημοτικός σύμβουλος κ.Παναγιώτης Σφαλαγκάκος απέδειξε ότι η πολιτική εμπειρία και η οικογενειοκρατία  δεν είναι ούτε ικανή ούτε αναγκαία συνθήκη για τη διαχείριση των κοινών συμφερόντων μιας κοινωνίας, όπως πολλές Κασσάνδρες είχαν θεωρήσει ως θέσφατο σε φυλλάδια, εφημερίδες και συζητήσεις της προεκλογικής περιόδου. Έχοντας ως γνώμονα το κοινό συμφέρον, τη διαφάνεια, την αλήθεια και όλες τις αρχές που οδήγησαν το συνδυασμό στο σχηματισμό του, είναι ευχάριστο να παρατηρεί κανείς ότι αυτές οι αρχές διατηρήθηκαν καθόλη τη διάρκεια της θητείας του κ. Σφαλαγκάκου. Με προσήλωση στις αρχές και τις απαιτήσεις της δημοκρατίας κατάφερε να προσελκύσει πολλούς συμπολίτες μας στον τρόπο σκέψης και δράσης του «Μένουμε Αντίπαρο»,  να γίνει απαιτητικός έως και ενοχλητικός για κάποιους, όπου διαπίστωνε ανακολουθίες και φαινόμενα αδιαφάνειας, αλλά και συγκαταβατικός όπου οι αρχές και το σκεπτικό συνέκλιναν με τα αντίστοιχα δικά μας. Η αλήθεια όμως σπανίως είναι πάνω από μία, κι όταν δεν την βλέπουμε αρεσκόμαστε να βρίσκουμε άλλες, παραποιημένες. Σκοπός τόσο δικός μου όσο  και όλης της ομάδας του «Μένουμε Αντίπαρο» είναι η συνέχιση της πορείας που διανύουμε, με κύριο μέλημά μας  την κοινωνική συνεισφορά, την προάσπιση του πολίτη, τη συνεισφορά στην επικράτηση ενός πλαισίου διαφάνειας στο δημόσιο βίο και την προαγωγή του κοινού συμφέροντος και του περί δικαίου αισθήματος. Όπου αυτά δεν συγκλίνουν θα υπερισχύσει η λογική, καθώς το συναίσθημα παρεισφρύει συχνά στα λόγια και τα έργα όλων μας και παραχαράσσει το απόλυτα σωστό. Κι όλα αυτά θα γίνουν χωρίς κρότους και γδούπους, όπως ακριβώς έγινε και η διαδοχή στη θέση του δημοτικού συμβούλου του συνδυασμού Μένουμε Αντίπαρο.

Με αυτή την εισαγωγή χαιρετίζω εκ μέρους του συνδυασμού «Μένουμε Αντίπαρο» το νέο έτος, αυτό που διά στόματος δημάρχου ονομάστηκε «έτος έργων και υποδομών», χαρακτηρισμός που ελπίζω να ισχύσει στην πράξη, αφού, με γνώμονα τη λογική κι όχι το συναίσθημα, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως έτος προσαρμογής στα νέα δεδομένα οικονομικής ανέχειας.

Κατ’  αντιστοιχία με τη στήλη «Γέφυρα» του κ. Σφαλαγκάκου, οι προσωπικές θέσεις και απόψεις για τα δημοτικά -αλλά και για άλλα πιθανώς- ζητήματα, θα αναρτώνται στη στήλη «Γέφυρα 2». Ως γέφυρα νοείται η σύζευξη αιρετών και πολιτών και η αμφίδρομη και διαδραστική επικοινωνία τους. Επομένως, είμαι δεκτικός σε προτάσεις, ιδέες, αλλά και αντιρρήσεις, αφού ως θιασώτης της μίας αλήθειας, ίσως να είμαι συχνά ελλιπής. Ποτέ δεν θα είμαι όμως ηθικά και ιδεολογικά λιποβαρής, αφού τα ιδεώδη που εξέθεσα παραπάνω αποτελούν και προσωπικά ιδεώδη.

Σύντομα θα αναρτηθεί η πρώτη νέα «γέφυρα» ανάμεσά μας και σας καλώ να την ακολουθήσετε.

Όσοι με γνωρίζουν διαδικτυακά από κείμενά μου σε άλλες σελίδες ίσως απογοητευτούν, αφού εδώ θα σχολιάζεται μόνο η πολιτικοκοινωνική πραγματικότητα, μέρος της οποίας αποτελώ. Και ναι! η στήλη θα μεταφράζεται και στα αγγλικά, χάρη στη βοήθεια του κ. Σφαλαγκάκου.

Παράλληλα, στην κεντρική σελίδα του ιστολογίου θα εξακολουθήσουν να αναρτώνται τακτικά άρθρα, δελτία, και σχόλια, εκ μέρους όλου του συνδυασμού.

email επικοινωνίας: sotskou@yahoo.gr και menoume.antiparo@gmail.com

Σωτήρης Σκούρτης

This entry was posted in γεφυρα 2. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s