ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ "ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΝΤΙΠΑΡΟ" ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

 

 

Στην πρόσφατη προεκλογική του ομιλία στις 3 Μαΐου 2014 ο Δήμαρχος Αντιπάρου καταφέρθηκε εμμέσως πλην σαφώς στο συνδυασμό μας για δήθεν ενέργειες καταγγελίας του έργου του βιολογικού στην Περιφέρεια και τη Διαχειριστική Αρχή. Δημοσιοποιήσαμε άμεσα δελτίο τύπου, όπου τον καλούσαμε να τεκμηριώσει τις ψευδείς δημόσιες δηλώσεις του, οι οποίες αποτελούν συκοφαντία προς το πρόσωπο μελών του συνδυασμού μας. Η μοναδική φορά που δεν υπερψηφίσαμε στο δημοτικό συμβούλιο  θέμα που σχετίζεται με το έργο ήταν προ διετίας η έξτρα δαπάνη προς την Εγνατία για τροποποίηση των μελετών, και ενώ είχαν μεσολαβήσει οκτώ μήνες  που ο Δήμαρχος απέφευγε επίμονα την πρόσβαση μας στις μελέτες του έργου. Εξάλλου,  υπερψηφίσαμε όλες τις άλλες φορές που ήρθε θέμα σχετικό με τα δυο έργα και ήταν πολλές.

 

Επιπλέον, οι συγκεκριμένες συκοφαντικές δηλώσεις, τις οποίες ο Δήμαρχος αναπαρήγαγε και σε συνέντευξή του σε δημοσιογράφους, αλλά και σε πολίτες την επόμενη ημέρα, συνοδεύτηκαν και από την προτροπή προς τους συμπολίτες μας να μας “γυρίζουν την πλάτη όταν μας βλέπουν στο δρόμο”.

 

Όλα τα παραπάνω θίγουν την τιμή και την υπόληψη όσων ανήκουμε στο συνδυασμό “Μένουμε Αντίπαρο” αλλά και κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενου πολίτη. Αναμένουμε την αποκατάσταση της αλήθειας από τον ίδιο τον κ. Λεβεντάκη. Η καταφυγή μας στην παρακάτω εξώδικη διαμαρτυρία αποτελεί το μόνο τρόπο να προστατεύσουμε την αξιοπρέπεια μας και να αναδείξουμε την αλήθεια.

 

Η ομάδα μας κατέρχεται στις εκλογές με πέντε εκπροσώπους  (Καστανιάς Δημ, Παντελάκης Ιωάν., Σκούρτης Σωτ., Τριαντάφυλλος Αρτ., Φαρούπος Χρ.) στο σχήμα «Αναγέννηση Αντιπάρου» με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Φαρούπο Αναστάσιο.

 

Πάντα είμαστε και θα είμαστε υπέρ του υγιούς πολιτικού κλίματος και της ομόνοιας μιας τόσο μικρής κοινωνίας, ακόμα κι όταν αυτό δεν γίνεται σεβαστό από όλους.

 

Ακολουθεί το κείμενο του εξωδίκου:

 

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

1)   ΚΟΥΣΤΟΥΜΠΕΚΗ ΙΣΑΒΕΛΛΑ του ΧΡΗΣΤΟΥ

2)   ΚΑΜΠΑΣΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΜΗΝΑ                   

3)   ΦΑΡΟΥΠΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΛΕΩΝΙΔΑ

4)   ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑΓΑΠΗΤΟΥ

5)   ΣΚ0ΥΡΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του ΓΗΡΗΓΟΡΙΟΥ

6)   ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

7)   ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

8)   ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ

9)   ΛΟΥΦΑ ΜΑΡΙΑ του ΧΡΗΣΤΟΥ

      ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

ΠΡΟΣ

ΙΩΑΝΝΗ ΛΕΒΕΝΤΑΚΗ, Δήμαρχο Αντιπάρου, κάτοικο εκ της ιδιότητάς του Δημαρχείου Αντιπάρου, Αντίπαρος.

**************************

1. Στις 3-5-14 σε δημόσια ομιλία που πραγματοποιήσατε στην κεντρική πλατεία της Αντιπάρου, στο πλαίσιο της προεκλογικής σας εκστρατείας ως υποψήφιος δήμαρχος Αντιπάρου, σε επήκοο 100 και πλέον παρευρισκομένων συμπολιτών μας δηλώσατε, ανάμεσα στα άλλα, κατά λέξη και τα εξής: «…το έργο [αναφερόμενος στο βιολογικό καθαρισμό Αντιπάρου] γίνεται χωρίς να σταματήσει ούτε μία μέρα και λέω ότι γίνεται χωρίς να σταματήσει ούτε μία μέρα γιατί κάποιοι συγκεκριμένοι, που μένουν στην Αντίπαρο, τους εκλέξατε και σήμερα ζητούν την ψήφο σας, το καταψήφισαν το έργο αυτό, δεν τους ενδιαφέρει ο εκσυγχρονισμός του νησιού μας…θα εμπιστευτείτε λοιπόν αυτούς που καταψήφισαν το έργο αυτό; Και όχι μόνο το καταψήφισαν, κατήγγειλαν τη δημοπράτηση του βιολογικού στην περιφέρεια! Να μη γίνει η δημοπράτηση του βιολογικού!…»

 

2. Λίγη ώρα μετά το πέρας της ανωτέρω ομιλίας σας, σε δηλώσεις σας στον τηλεοπτικό σταθμό syrostv1, ανάμεσα στα άλλα, σε απάντηση σχολίου του δημοσιογράφου προς τον οποίον δώσατε την ως άνω συνέντευξή σας, ότι κάματε επίθεση [στην αμέσως προηγηθείσα προεκλογική ομιλία σας] στο νέο συνδυασμό «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ  ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ», για κάποια πράγματα που έχουν γίνει στο νησί και ότι δείξατεαν δεν το είπατε και πολύ καθαράότι είναι τα μέλη της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου πίσω από αυτές τις ενέργειες,   αφού αρχικά δηλώσατε ότι δεν μπορείτε να το πείτε αυτό με ακρίβεια [!], στη συνέχεια δηλώσατε κατά λέξη και τα εξής: «…το λένε όμως οι πράξεις τους, με την καταγγελία προς την περιφέρεια και προς τη διαχειριστική να μη δημοπρατήσει το έργο του βιολογικού…»

 

3. Επειδή εμείς οι εξωδίκως δηλούντες 

α) είμαστε μόνιμοι κάτοικοι Αντιπάρου,

β) είμαστε μέλη του συνδυασμού με την επωνυμία «ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΝΤΙΠΑΡΟ»,

γ) ζητούμε και σήμερα την ψήφο των δημοτών της Αντιπάρου με υποψηφίους του συνδυασμού μας που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της “ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ”,

δ) εκπρόσωποι του συνδυασμού μας έχουν υπηρετήσει στο απερχόμενο δημοτικό συμβούλιο,

με συνέπεια η αναφορά του Δημάρχου περί πολιτών που μένουν στην Αντίπαρο και έχουν εκλεγεί προφανώς να αναφέρεται σε εμάς και να μας στοχοποιεί.

 

4. Επειδή δηλαδή συντρέχουν στο πρόσωπό μας όλες οι ανωτέρω ιδιότητες, τις οποίες χρησιμοποιήσατε για να προσδιορίσετε έμμεσα  τα συγκεκριμένα άτομα, που κατά τους ασαφείς ισχυρισμούς σας και σε χρόνο που δεν αναφέρατε, «κατήγγειλαν τη δημοπράτηση του βιολογικού στην περιφέρεια και στη διαχειριστική».

 

5. Επειδή τα ανωτέρω γεγονότα, τα οποία ισχυριστήκατε δημόσια και ενώπιον τρίτων, ήτοι, τόσο των δημοτώνσυμπολιτών μας που παραβρέθηκαν στην ανωτέρω ομιλία σας όσο και απροσδιόριστο αριθμό τηλεθεατών που παρακολούθησαν τις ως άνω δηλώσεις σας στον εν λόγω τηλεοπτικό σταθμό, εφόσον είναι αληθή, ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ, αφού η αλήθεια είναι ότι εμείς ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΑΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ, ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΟΥΤΕ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΡΧΗ!

 

6. Επειδή, οι ασαφείς, αόριστες και γεμάτες υπονοούμενα  δηλώσεις σας για ένα τόσο σοβαρό γεγονός έχουν δημιουργήσει εύλογες απορίες και ερωτηματικά στους πολίτες της Αντιπάρου, σας δηλώνουμε ρητώς ότι στην περίπτωση που στην ανωτέρω ομιλία σας εννοούσατε (και) εμάς τους εξωδίκως δηλούντες, τότε έχετε προβεί σε κατάφορη δυσφήμησή μας, αφού ισχυριστήκατε ενώπιον τρίτων ότι έχουμε προβεί σε ενέργειες που βλάπτουν τον τόπο μας και τους συμπολίτες μας, δηλαδή προσβάλλατε την τιμή και την υπόληψή μας ενώπιόν τους, αναφέροντας  όμως ενέργειες ή/και «καταγγελίες» στις οποίες εμείς ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΕΙ!

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ

 

Εντός αποκλειστικής προθεσμίας 2 ημερών από την κοινοποίηση σε εσάς της παρούσας, με εξώδικη δήλωσή σας προς εμάς, να μας απαντήσετε με σαφήνεια και ξεκάθαρα στα εξής απλά ερωτήματα:

 

Α) ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ στην Περιφέρεια και τη Διαχειριστική Αρχή εναντίον του έργου του Βιολογικού Καθαρισμού της Αντιπάρου;

 

Β) Πότε έγιναν οι εν λόγω καταγγελίες προς τις ανωτέρω Αρχές;

 

Γ) Με ποίον αριθμό πρωτοκόλλου κα ημερομηνία καταχωρίστηκαν στην Περιφέρεια και με ποίον στη Διαχειριστική;

 

Δ) Σας έχει χορηγηθεί ή επιδοθεί αντίγραφο των καταγγελιών αυτών, ώστε να γνωρίζετε ακριβώς, τόσο το περιεχόμενό τους όσο και την ακριβή ταυτότητα των καταγγελλόντων;

 

Ε) Σε θετική περίπτωση, για ποίο λόγο αναφερθήκατε εμμέσως στην ταυτότητα των «καταγγελλόντων» αυτών και δεν δημοσιοποιήσατε ευθέως τόσο το  κείμενο όσο και τα ονόματα των καταγγελλόντων προς γνώση του συνόλου των συμπολιτών μας, ως το καθήκον σας ως Δήμαρχος επιτάσσει;

 

ΣΤ) Σε αρνητική περίπτωση, πώς, πότε και από ποίον γνωρίζετε ότι έγιναν αυτές οι καταγγελίες καθώς και την ταυτότητα των ατόμων που τις άσκησαν;

 

Ζ)  Εφόσον η ανωτέρω καταγγελία έχει όντως υποβληθεί ενώπιον της Περιφέρειας ή και της Διαχειριστικής , γιατί πέραν της εκτόξευσης ασαφών κατηγοριών, δεν ενημερώσατε παράλληλα τους συμπολίτες μας   για την ουσία της υπόθεσης ήτοι για την πορεία της καταγγελίας ;

 

 

Επειδή οι ασαφείς και διφορούμενες δηλώσεις σας, εφόσον αφορούν σε εμάς τους εξωδίκως δηλούντες, αποτελούν διαστρέβλωση της πραγματικότητας και κατάφορη δυσφήμησή μας, στοχεύουν δε να πληγεί το κύρος μας προεκλογικά, συνεπώς δύνανται να μας προξενήσουν σοβαρή και ανεπανόρθωτη ζημία, βασιζόμενες σε ψεύδη και ανακρίβειες, επιφυλασσόμεθα για περαιτέρω νομικές ενέργειες προκειμένου να προστατευτεί το κύρος και η υπόληψή μας

 

Με την επιφύλαξη κάθε άλλου νομίμου δικαιώματός μας και σε αναμονή της απάντησής σας εντός της αποκλειστικής προθεσμίας των 2 ημερών από την επίδοση της παρούσας, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει νομίμως την παρούσα σε αυτόν προς τον οποίο απευθύνεται, προκειμένου να λάβει  γνώση   και για τις έννομες συνέπειες.

 

 

ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ, 13-5-2014

 

ΟΙ ΕΞΩΔΙΚΩΣ ΔΗΛΟΥΝΤΕΣ

 

 

 

ΚΑΜΠΑΣΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΜΗΝΑ

 

ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑΓΑΠΗΤΟΥ

 

ΚΟΥΣΤΟΥΜΠΕΚΗ ΙΣΑΒΕΛΛΑ του ΧΡΗΣΤΟΥ

 

ΦΑΡΟΥΠΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΛΕΩΝΙΔΑ

 

ΣΚ0ΥΡΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

 

ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

 

ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

 

ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 

ΛΟΥΦΑ ΜΑΡΙΑ του ΧΡΗΣΤΟΥ

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε